ALABALIK: TALI SULARIN YIRTICI LEZZETİ

heading_title

ALABALIK: TALI SULARIN YIRTICI LEZZETİ


İçerdiği onlarca vitamin ve yüzlerce faydasıyla huzurlarınızda alabalık.

Onu sağladığı vitamin ve proteinlerin dışında ülkemizdeki popülaritesinden tanıyorsunuz. Çünkü kendisi 185 tonluk üretimle bizi Avrupa birincisi konumda tutuyor ve bu üretim gün geçtikçe artıyor.

Alabalık ve sağladığı kazanımları inceleyeceğiz ama bundan önce hemen alabalık türlerine bir göz atalım isterseniz. 


1- ALABALIK TÜRLERİ


Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, eski adı Salmo gairdneri)

Anadolu alabalığı (Salmo platycephalus)

Abant alabalığı (Salmo trutta abanticus)

Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax)

Kafkas alabalığı (Salmo trutta caspius)

Büyük benekli alabalık (Salmo trutta macrostigma)

Deniz alabalığı (Salmo trutta trutta)

Dere alabalığı (Salmo trutta forma fario)

Göl alabalığı (Salmo trutta lacustris)

Aral alabalığı (Salmo trutta aralensis)

Garda alabalığı (Salmo trutta carpio)

Gökçe alabalığı (Salmo ischchan)

Marmorata alabalığı (Salmo trutta marmorata)

Ceyhun alabalığı (Salmo trutta oxianus)

Ron alabalığı (Salmo trutta rhodanensis)

Balkan alabalığı (Salmo trutta dentex)

Ezenami alabalığı (Salmo trutta ezenami)

Makedonya alabalığı (Salmo balcanicus)

İtalyan alabalığı (Salmo trutta cettii)

Boşnak alabalığı (Salmo trutta taleri)

Fibreno alabalığı (Salmo trutta fibreni)


Görüldüğü üzere yirmiden fazla alabalık türü mevcutken, bunların mühim bir kısmı ülkemizde yetişen ve bu toprakların denizlerine özgü lezzetlerdir.


2- PEKİ HANGİ ALABALIK


Alabalık türleri saymakla bitmiyor, kimileri dünya çapında meşhur, kimleri ise yörelere özel olarak yetişiyor. Türkiye’nin neredeyse her bölgesinde bolca alabalık çiftliği ve çeşidi bulabilirsiniz.


Peki bunların hangileri daha lezzetli, hangileri daha vitamin dolu? Gelin birlikte bakalım.


Ülkemizde kolay ulaşılabilmesi ve üstün lezzet farkı hesaba katıldığında bir numarada tabii ki Bolu Abant alabalığı mevcut.


Hemen ardından ise gökkuşağı cinsi diye adlandırılan alabalık sınıfı geliyor. Bu sınıfa giren birçok çeşidi rahatlıkla tüketebilir, lezzetin doruklarına varabilirsiniz.


Alabalık Hangi Mevsimde Olur


İşte bir diğer soru da alabalığın hangi mevsimde tüketilmesi gerektiğidir. Gelin bu soruya da birlikte yanıt arayalım. 


Öncelikle bilindiği üzere ülkemiz alabalık konusunda dünyadaki en şanslı ülkelerden biridir ve üretim konusunda da daha önce bahsettiğimiz üzere Avrupa birincisidir. Dolayısıyla taze alabalığı ülkemizde her mevsim bulmak oldukça kolay. Bu yüzden dilediğiniz vakitte gönül rahatlığıyla başarılı ve güvenilir satıcılardan alabalık ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 


Peki bir alabalık ihtiyacı neden doğsun? 


İşte bu sorunun cevabı da Alabalık ve Faydaları isimli başlığımızda saklı.


3- ALABALIK VE FAYDALARI


Son dönemde en öne çıkan özelliği yağının özellikle romatizma ve benzeri rahatsızlıklara, cilt ve deri rahatsızlıklarına, yüze, nem ihtiyacına ve benzeri sorunlara iyi gelmesidir.


Düzenli alabalık tüketiminde:


Omega-3

İçerdiği besinler anne sütü kadar yapıcı ve etkili.

Cildi içerden onarır.

Ağrıları azaltır.

Eklem ve kaslarda oluşan zedelenmeleri temizler.

Sırt ve boyun bölgesine iyi gelen vitaminlere sahiptir.

Hafızayı güçlendirir.

Enerji ve dinamiklik verir.

Sağlıklı yaşama katkı sunar.

Hücre yeniler.

Şekere,

Tansiyona,

Damar Sertliğine,

Kolestrol ve sinir sistemine doğrudan etki eder, katkı sağlar.


Görüldüğü üzere alabalık birçoğumuzun hatta hemen hemen herkesin bir numaralı ihtiyacı. Bu ihtiyacı karşılamak için geç kalmamanız adına sizler için bir de pratik ve görkemli bir tarif hazırlamak istedik. 


Siz de bu ve benzeri rahatsızlıklardan şikayet ediyorsunuz derhal alabalık tüketmeye başlayın, değişimi hissedin. Aleta’nın iki enfes alabalık lezzetini denemediyseniz, bunları da kolayca sepetinize ekleyebilir ve harika bir yemekte deneyebilirsiniz.

Şimdi sıra tarifte:


Alabalık Nasıl Yenir İşte Basit Bir Tarif


İnternette alabalık için birçok tarif bulabilirsiniz ama biz sizin için usta şef Aras Matias Balcıoğlu tüyosuyla pratik ve enfes bir artisan alabalık tarifi hazırladık. Bu orijinal tarifle hem evde bulunan malzemelerle damaklarınıza bayram ettirecek, hem de görenleri ve tadanları hayretler içinde bırakacaksınız. 


Hazırsanız başlayalım, şimdiden afiyet olsun.


Tarif: …